JET Muhasebe Kullanım Dökümanı | Scribe

    JET Muhasebe Kullanım Dökümanı

    • Yusuf Oğuzhan TÜRKOĞLU |
    • 0 step |
    • 5 minutes
    *Son Güncelleme: 14.12.2023 16:11:59*

    Genel Bilgilendirme

    Bu döküman ile bazı e-ticaret paketlerimizde [[HEDİYE]] olarak sunulan [[JET Muhasebe]] yazılımına ilişkin genel kullanımlar ve yapılandırmalar hakkında temel bilgiler yer almaktadır. Unutulmamalıdır ki ön muhasebe yazılımının kullanımı temel muhasebe bilgisi ve/veya işletme yönetim tecrübesi gerektirir. Bu doğrultuda işletmenizde bu bilgiye sahip kişi ve/veya kişilerce kullanılması, anlaşılması daha kolay olacaktır. *Tarafımızca bu dokümanda yalnızca yazılıma ilişkin özellikler, kullanımları hakkında bilgiler ve püf noktalar belirtilecektir. İşletmenize ilişkin çalışma yöntemine göre kayıtları nasıl tutacağınız ve/veya hangi işlemleri yapacağınız tamamen tarafınızın sorumluluğunda ve kontrolündedir.*
    Muhasebe yazılımı açılış sayfası genel görünüm.

    Lokasyonlar Yönetimi

    Bu alandan ekleyeceğiniz lokasyonlar merkez, şube ve depolarınıza göre satışlarınızı ve carilerinizi yönetebilme imkanı sunar. Muhasebe yazılımını birden fazla lokasyon üzerinde farklı personeller ile kullanacaksanız eğer her lokasyon kendisi ile ilgili lokasyonu seçerek satış işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu sayede tüm faturalarınızı lokasyonlara göre filtreleme imkanı bulursunuz. - Hızlı Satış (POS) Ekranında, - Alış/Satış Faturaları, - Alış Satış İrsaliyeleri, - Alış/Satış Fişleri, - Yeni Gelir/Gider Hareketleri - Yeni Çek/Senet İşlemleri, gibi alanlarda Lokasyonlar seçilerek ilgili faturalar ve hareketler seçilen lokasyon üzerine kayıt edilebilir ve işlemin hangi lokasyonda gerçekleştiği görülebilir.
    Öncelikle [muhasebe.siteadresiniz.com](http://muhasebe.siteadresiniz.com) şeklinde muhasebe yazılmınıza giriş yapınız.
    [[Ayarlar]] menüsüne tıklayınız.
    [[Lokasyonlar]] menüsüne tıklayınız.
    [[Yeni Lokasyon Kartı]] butonuna tıklayınız.
    [[Lokasyon Adı]] bölümüne varsa eğer şube veya depolarınızı tanımlayacak isim giriniz. Örneğin: [[Çiğli Ata Sanayi Şubesi]]
    [[Lokasyon Tipi]] alanından lokasyonunuzun tipini seçiniz. Örneğin: Merkez, Şube veya Depo gibi seçenekler ekleyerek lokasyon tipinize göre seçim yapabilirsiniz.
    Açılacak olan ekranda aşağıdaki görselde görünen şekilde [[Lokasyon Tipleri]] listelenecektir. Uygun olanı seçebilirsiniz.
    Kayıt işlemini artık tamamlayabilirsiniz.

    Firma Ayarları

    [[Ayarlar > Firma Ayarları]] sayfası üzerinden; - Alış/Satış için Fatura/Fiş/İrsaliye Alış/Satış gruplarını seçebilir, - Fatura/Fiş/İrsaliye tanımlamalarınızı yapabilir, - e-Fatura ayarlarınızı güncelleyebilir, - SanalPOS ayarlarınızı girebilirsiniz.
    [[Firma Bilgileri]] menüsüne tıklayınız.
    Açılan sayfada [[Firma Ünvanı]] alanına firmanızın yasal ünvanını yazınız.
    [[Hızlı Satış Ayarları]] menüsüne tıklayınız. Bu sayfada [[HIZLI SATIŞ (POS Ekranı)]] üzerinde gerçekleştireceğiniz işlemlere ilişkin Nakit Ö[[deme Grubu]], [[Kredi Kartı Ödeme Grubu]], [[Kredi Kartına Bağlı Banka]] gibi seçenekleri düzenleyebilirsiniz.
    [[Hızlı Satış Ayarları]] alanından yapacağınız yapılandırma ayarları yalnızca [[Hızlı Satış (POS Ekranı)]] için geçerlidir.

    Want to make guides like this in seconds? Yes, it's really that fast.

    This Scribe is in tip-top shape!Leave feedback if there are any issues with this Scribe