Tips & Tricks nr. 15 Jeg skal have en børneattest | Scribe

  Tips & Tricks nr. 15 Jeg skal have en børneattest

  • |
  • 0 step |
  • 2 minutes

   Kort fortalt

   1: Du er registreret i Medlemsservice og opfylder kravene for at skulle have en børneattest. 2: Du modtager en mail med besked om at taste de sidste 4 cifre af dit CPR-nummer i Medlemsservice. 3: Du logger ind i Medlemsservice og taster de sidste 4 cifre på "Min side" 4: Kontoret bestiller en børneattest hos Rigspolitiet. 5: Du modtager en mail om at holde øje med din Digitale Postkasse. Inden for et par dage modtager du en besked i din Digitale Postkasse. Rigspolitiet står som afsender og Medlemsservice står som rekvirent. 6: Du logger ind i din Digitale Postkasse og besvarer anmodningen fra Politiet. 7: Rigspolitiet sender den godkendte børneattest til Medlemsservice, der registrerer det.

   Langt fortalt

   Medlemsservice starter automatisk processen med at indhente en børneattest på dig, når du er registreret i Medlemsservice og opfylder kravene.
   Det er gruppens/kredsens ansvar at du står rigtigt registreret i Medlemsservice. Hvis du selv mener, at du burde have en børneattest, men du ikke er blevet bedt om det, så tag fat i din lokale leder og få tjekket op på, om du står rigtigt.
   Du får en mail fra Medlemsservice, der fortæller, at du skal taste de sidste 4 cifre af dit CPR-nummer. Hver organisation har sin egen ordlyd, men der vil være et link til at logge ind og gå til "Min side"
   Du skal IKKE sende dit CPR-nummer som svar på mailen. CPR-nummeret skal kun tastes i Medlemsservice, hvor det opbevares krypteret indtil der er en godkendt børneattest.
   Du følger linket fra mailen og logger ind i Medlemsservice ved at taste din e-mailadresse og din adgangskode. \ Tryk på "Log ind" Hvis du ikke har en adgangskode eller ikke kan huske den, så tryk på "Nulstil adgangskode". Spørg din lokale leder om hjælp.
   Når du står på "Min side" så vil du se en gul boks, hvor du skal taste dit CPR-nummer. Tjek også, at fødselsdatoen er rigtig. Tryk "Gem"
   Nu kan du se en blå boks med besked om, at du skal holde øje med din Digitale Postkasse. Du kan logge ud af Medlemsservice.
   Står din fødselsdato forkert? Så ret den i feltet "Fødselsdato" under den gule boks og opdatér siden. \ Er feltet låst? Så kontakt kontoret.
   Hvis du har adgang til andre medlemmers data, så starter du i "Backend". Du finder "Min side" i menuen til venstre.
   Inden for et par dage, så modtager du en ny mail. Her står der, at du skal holde øje med din Digitale Postkasse.
   Samme dag eller dagen efter vil du få en besked i din Digitale Postkasse. Du modtager måske en mail/SMS omkring det. Det afhænger af, om du selv har bedt Digital Post om at sende dig notifikationer.
   Du logger på din Digitale Postkasse via Borger.dk, E-boks, en app på din telefon eller et helt syvende sted. Vi har hørt, at det kan være lettest via Borger.dk.
   Du logger ind på Digital Post med MitID.
   Find beskeden i din Digitale Postkasse
   I beskeden er der et link "Samtykke børneattest". Tryk på linket.
   Linket sender dig videre til Politiet. Måske skal du logge ind med MitID igen.
   Tryk på "Acceptér"
   This Scribe is in tip-top shape!Leave feedback if there are any issues with this Scribe