Tips & Tricks nr. 29 Sådan retter du forkert opkrævet kontingent på et nyt medlem | Scribe

  Tips & Tricks nr. 29 Sådan retter du forkert opkrævet kontingent på et nyt medlem

  • |
  • 0 step |
  • 2 minutes
  Gå til Medlemslisten, enten via knappen på startsiden eller via Medlemmer > Medlemmer > Medlemmer.\ Tryk på navnet på den person, som det drejer sig om.
  Gå til fanen Kontingent & bidrag.\ Her kan vi se, at Katja er tildelt "Sjælør spejderkontingent" og at hun skylder 600 kr. Det er en fejl.
  Længere nede på siden ser vi også den forkerte kontrakt og den udsendte faktura. \ Katja har heldigvis ikke betalt endnu.
  Hvis Katja havde betalt, så kan du stadig følge resten af vejledningen, men du skal huske også at udbetale pengene til hende fra netbanken. Udbetaling sker ikke automatiske fra Medlemsservice.

  Slet kontrakten

  Klik i boksen "kontrakter"
  Marker kontraktlinjen med flueben.\ Tryk "Handling" > "Slet"
  Tryk "Ok"
  Gå tilbage til stamkortet ved at trykke på navnet i den blå linje

  Kreditér den forkerte faktura

  Gå igen til fanen "Kontingent & bidrag" på personens stamkort.
  Gå ned under 'Kontingent opkrævet' og tryk på "Åbn faktura"
  Tryk "Tilføj kreditnota"
  Vælg den midterste kreditmetode: "Fuld refundering".\ Skriv en årsag, fx 'forkert kontingent opkrævet'.\ Tryk på "Tilbagefør"
  Nu dannes der en kreditnota. Den forkerte faktura 'betales'/udlignes med denne kreditnota.\ Gå tilbage til stamkortet ved at trykke på navnet i den blå linje.
  Hvis personen havde nået at betale det forkerte kontingent, så kan du bruge den dannede kreditnota som bilag til udbetalingen, når du refunderer pengene.
  Gå igen til fanen "Kontingent & bidrag" på personens stamkort.\ Nu kan du se, at der er ryddet for kontrakter og at den forkerte faktura har status 'annulleret'.\ Kort sagt: Tavlen er visket ren.

  Start det rigtige kontingent

  Klik i boksen "Kontingentguide"
  Vælg den rigtige kontingentsats i feltet "Produkt".\ Tjek, at startdato er sat rigtigt. Typisk indmeldelsesdato eller den 1. i opkrævningsperioden.\ Tryk "OK"
  This Scribe is in tip-top shape!Leave feedback if there are any issues with this Scribe